Skip to main content

Microsoft werkt aan Xbox Cloud Gaming-apparaat voor televisies en monitoren

Geen Xbox meer nodig voor Game Pass.

Project Keystone is de tijdelijke naam van het Xbox Cloud Gaming-apparaat waar Microsoft aan werkt. Het apparaat is te koppelen aan een televisie of monitor, waarmee je vervolgens Xbox Cloud Gaming kan gebruiken om games te spelen. Dat bevestigt Microsoft aan Windows Central. Na eerdere geruchten over Xbox Streaming-apparaten is het nieuws nu officieel bevestigd.

Een vroeg ontwerp laat zien dat het apparaat iets groter dan een stapel speelkaarten is, de mogelijkheid tot een draadloze en vaste internetverbinding heeft en kan verbinden met controllers. Op die manier heb je geen Xbox-console of krachtige pc meer nodig om games te spelen.

Bekijk op YouTube

“Onze visie voor Xbox Cloud Gaming is om het mogelijk te maken dat mensen games spelen die ze willen spelen, op het apparaat dat ze willen, overal waar ze willen”, aldus Microsoft.

Tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase worden games aangekondigd die ook speelbaar zullen zijn op het apparaat. Bekijk je toch liever een film of serie op je televisie? Sony werkt aan televisieprojecten gebaseerd op Horizon, God of War en Gran Turismo.

Read this next