Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: "We verslaan de PS3 dit jaar"

Straffe uitspraken rond verkoopcijfers.

Aaron Greenberg liet zich zopas in een interview uit over de verwachtingen van Microsoft omtrent de Xbox 360. Volgens de man zullen er aan het einde van het jaar meer X360's over de toonbank gevlogen zijn dan PlayStation 3-consoles, zelfs al wat dat deze maand niet het geval.

"Het is normaal dat de verkoop van een console opeens stijgt wanneer er een prijsdaling is, en we verwachten dan ook dat Sony ons heeft kunnen inhalen in september. We zijn er echter zeker van dat dit enkel op korte termijn het geval is," aldus Greenberg. "Microsoft is er echter zeker van dat we aan het het einde van dit jaar zullen zien dat er meer exemplaren van de Xbox 360 over de toonbank zijn gevlogen dan PS3's".

Greenberg gaat verder met een nog straffere uitspraak. "Sterker nog, ik heb er vertrouwen in dat de Xbox 360 binnen deze generatie als de best verkochte console uitgeroepen zal worden. Vergelijk het met een baseball, waarbij één inning winnen niet genoeg is, maar waar je alle negen de innings moet binnenhalen".

Verder is Greenberg niet zeker van het business model dat Sony rond haar console aan het hanteren is. "Sony maakt sinds de prijsdaling van de PS3 nog meer verlies op enkele verkochte console dan in het verleden. Ik stel me dan ook vragen bij de manier waarop ze momenteel bezig zijn".

Aaron Greenberg staat met andere woorden helemaal achter de Xbox 360, wat niet verwonderlijk is gezien hij werkzaam is bij Microsoft.

Getagged als

Reacties