Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: "We maken geen Xbox One-games meer"

Xbox None.

Microsoft heeft laten weten dat de 23 studios van het bedrijf zich vanaf nu zullen focussen op het maken van games voor pc en Xbox Series X/S. Dit betekent dat er geen Xbox One-versies meer gemaakt worden.

Tot nu toe kwam Microsoft voor al hun games met een Xbox one- en Xbox Series X/S-versie. Dat dit tijdperk ten einde komt betekent echter niet dat bestaande Xbox One-games niet meer ondersteund zouden worden, laat de uitgever weten. Microsoft gaat ook verder met het beschikbaar stellen van Xbox One-games op Xbox Cloud Gaming.

Verder kondigde Microsoft eerder ook de Xbox Series S met 1 TB geheugen aan, weet je dat de consoleversie van Starfield draait aan 30 FPS en liet Xbox Game Studios-topman Matt Booty weten dat het nu 4 tot 6 jaar duurt om grote games te maken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties