Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft waarschuwt voor Xbox One-geintje

Stappenplan voor backwards compatibility kost je je console.

Microsoft-woordvoerder Larry 'Major Nelson' Hryb waarschuwt Xbox One-eigenaars op te passen voor een afbeelding die sinds enkele dagen op het internet rondzwerft. Hierop is een stappenplan te lezen, dat doet lijken alsof je zelf je Xbox One backwards compatible kan maken.

Xbox 360-games zijn niet af te spelen op een Xbox One-spelcomputer. De origine van de afbeelding onderaan dit bericht blijkt nu de website 4chan te zijn. Ook op YouTube zijn video's te vinden die het proces uitleggen. Volg je ze, dan riskeer je een defecte Xbox One. Microsoft adviseert getroffen consumenten de console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen via het settingsmenu.

De grap is overigens niet nieuw. Al jaren worden nietsvermoedende internetgebruikers geadviseerd 'system32' te verwijderen bij computerproblemen, waarna Windows niet meer opstart. Ook dat geintje kent zijn oorsprong op 4chan.

Voor de duidelijkheid: volg onderstaande stappen dus NIET op.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties