Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: "volgende Xbox wordt de grootste technologische stap vooruit ooit"

En dit jaar mag je nog nieuwe console- en controlleropties verwachten.

Tijdens de Xbox business update van gisterenavond heeft Sarah Bond een tipje van de sluier gelicht over de toekomst van de console. Ze bevestigde dat er wel degelijk een volgende Xbox komt, en dat die 'de grootste technologische stap vooruit ooit' zal zijn voor een consolegeneratie.

Sinds enkele weken deden er geruchten de ronde dat Microsoft wil stoppen met eigen consoles produceren en zich wil focussen op games en Game Pass, maar die geruchten blijken dus niet te kloppen.

De volgende Xbox komt nog niet meteen uit, maar volgens Bond zit er ook in de nabije toekomst nieuwe hardware aan te komen. Eind dit jaar zouden er volgens Microsoft nieuwe console- en controlleropties moeten beschikbaar zijn.

Bekijk op YouTube

Details over die nieuwe consoleopties zijn er nog niet, maar volgens eerdere geruchten werkt Microsoft aan een variant van de Xbox Series X zonder disc drive.

Toch is er ook een koerswijziging in de strategie van Microsoft. In de loop van dit jaar brengt het bedrijf namelijk vier van zijn first-party games naar andere consoles. Het is evenwel nog onduidelijk over welke games het gaat, al wijzen verschillende lekken op titels als Hi-Fi Rush, Sea of Thieves en zelfs Gears of War.

Ook voor Game Pass-abonnees is er goed nieuws, want Diablo 4 komt volgende maand naar Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Read this next