Skip to main content

Microsoft: 'Volgende Xbox krijgt elke drie tot vier maanden nieuwe exclusive'

Generatiekloof.

In een interview met Gamesradar+ heeft Xbox Game Studios-topman Matt Booty nieuwe info onthuld over de games voor de volgende XBox-console. Volgens Booty mogen spelers zich vanaf volgend jaar om de drie tot vier maanden aan een nieuwe exclusive verwachten voor de Xbox One. Die trend zal doorgezet worden naar de volgende consolegeneratie.

Die stijging in het aantal exclusieve games is het gevolg van enkele overnames die Microsoft de afgelopen jaren verwezenlijkte. Zo zijn onder andere Ninja Theory (bekend van onder andere DmC: Devil May Cry en Hellblade: Senua's Sacrifice) en Obsidian Entertainment (Pillars of Eternity, The Outer Worlds) intussen eigendom van Microsoft.

Bekijk op YouTube

Alle exclusives zijn bovendien meteen speelbaar via de Xbox Game Pass. Deze maand nog heeft Microsoft meer Microsoft meer dan 50 nieuwe games voor de Xbox game Pass aangekondigd.

De volgende Xbox-console lanceert eind volgend jaar. Een officiële naam is er nog niet, maar eerder dit jaar heeft Microsoft wel de specs van de volgende Xbox Console toegelicht.

Read this next