Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft verwijdert Facebook en Twitter apps van Xbox 360

Nu bereikbaar via nieuwe Internet Explorer.

Microsoft brengt een update uit van de Xbox 360 interface. De nieuwe dashboard wordt de komende dagen aan iedereen uitgedeeld. Hopelijk was je niet gehecht aan de Facebook en Twitter apps van de Xbox 360, want die zijn bij de nieuwe update verdwenen.

Mensen die de apps al hebben, kunnen die nog steeds gebruiken. De vraag is echter voor hoelang nog. Geïnteresseerden zullen de apps namelijk niet meer op Xbox Live vinden. Microsoft wil liever dat je Internet Explorer gebruikt om de officiële Facebook en Twitter pagina's te bereiken. Dat stelde een woordvoerder tegenover The Verge. Internet Explorer is nieuw in de update en de eerste keer dat de webbrowser toegankelijk is gemaakt op de Xbox 360.

Overigens stapt Microsoft daarmee af van een uitspraak die werd gemaakt in 2010. Toen vertelde Aaron Greenberg aan Edge waarom de Xbox 360 'never, ever' een webbrowser zou ondersteunen. Volgens Greenberg was het een nare ervaring om via de televisie het web te browsen, en hij noemde de webbrowser van de PlayStation 3 een 'absolute nachtmerrie.'

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties