Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft verwacht nog tot april 2021 bevoorradingsproblemen voor de Xbox Series X/S

Nog even geduld hebben dus.

Tim Stuart, financial officer bij Micosoft, heeft tijdens een videoconferentie toelichting gegeven bij de bevoorradingsproblemen waar de XBox Series X en S momenteel mee kampen. Op dit moment zijn de nieuwe consoles zo goed als nergens te vinden, en volgens Stuart zal dat nog tot april 2021 zo zijn.

Nadien zal het aanbod aan nieuwe consoles stilaan groot genoeg zijn om de hoge vraag te beantwoorden. Uiteraard worden er ook de komende maanden nieuwe consoles geleverd en verkocht, maar het zal volgens Stuart dus nog een half jaar duren alvorens vraag en aanbod in balans zijn.

Of het huidige tekort aan consoles vooral te wijten is aan logistieke problemen of aan een bijzonder hoge vraag, is niet helemaal duidelijk. Volgens Phil Spencer is dat tweede het geval en is de release van de Xbox Series X/S de grootste consolerelease ooit voor Microsoft. Exacte cijfers geeft Spencer voorlopig niet. We kunnen dus enkel vergelijken met de Xbox One, die in 2013 op de releasedag meer dan een miljoen keer over te toonbank ging.

Heb je nog geen nieuwe console, maar wil je je toekomstige aankoop alvast voorbereiden? Hier lees je alles over de Xbox Series X games en het Xbox Series X design.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties