Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft verliest tot 200 dollar per verkochte Xbox-console

Het geld wordt ergens anders verdiend.

Microsoft Gaming-topman Phil Spencer geeft in een interview met CNBC toe dat Microsoft momenteel geen winst maakt op zijn huidige generatie consoles. Per verkochte Xbox Series S verliest het bedrijf 100 dollar, bij de Xbox Series X is dat zelfs tot 200 dollar.

Consoles met verlies verkopen is niet zo uitzonderlijk, zeker in de eerste levensjaren. Afgezien van Nintendo verkopen de meeste producten hun hardware initieel met verlies. Later in de levenscyclus van een console wordt er normaal gezien wel winst gemaakt naarmate de productiekosten dalen.

Daarnaast hopen producenten om het verlies op hardware te compenseren met games en randapparatuur zoals controllers. In het geval van Microsoft komt daar ook het Xbox Game Pass-abonnement bij.

De onthulling van Spencer verklaart wel enkele eerdere uitspraken van de topman de afgelopen weken. Recent liet Spencer immers al weten dat prijsverhogingen voor consoles of abonnementen in de toekomst niet uitgesloten zijn in het kader van de huidige inflatie.

Sony reageerde eerder al op die inflatie. Sinds kort is er voor de PlayStation 5 een prijsstijging van 50 euro doorgevoerd.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties