Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft-topman Steve Ballmer stapt op

Na 33 jaar trouwe dienst.

Microsoft-topman Steve Ballmer heeft aangegeven te willen stoppen als leider van Microsoft. De raad van bestuur, met daarin onder andere Microsoft-oprichter Bill Gates, zoekt de komende twaalf maanden naar een vervanger. Tot die tijd blijft Ballmer nog even CEO.

De 57-jarige Ballmer werd in 2001 benoemd tot topman van Microsoft, maar werkt ondertussen al veel langer voor het bedrijf. In de 33 jaar dat hij voor Microsoft werkte, heeft de excentrieke Ballmer vaak het nieuws gehaald door zijn uitbundige enthousiasme.

Steve gaat dan wel met pensioen, het besluit was alsnog niet makkelijk. "Ik hou van Microsoft," zegt hij in een e-mail aan werknemers, "naast mijn vrienden en familie is het mijn dierbaarste bezit. Ik neem deze stap omdat het de beste keuze is voor het bedrijf. Microsoft heeft een topman nodig die het bedrijf op de lange termijn in een nieuwe directie stuurt. Vrees niet: de beste tijd ligt nog voor jullie."

Het is de tweede keer in korte tijd dat een sleutelfiguur bij Microsoft vertrekt. Eerder dit jaar vertrok Don Mattrick, van Microsoft's Xbox 360 en Xbox One-divisie, na zes jaar leiderschap. Hij is aan de slag gegaan bij Zynga en is opgevolgd door Julie-Larson Green.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties