Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: 'Toekomstige Bethesda-games komen het eerst of het best naar onze consoles'

Geen volledige exclusiviteit dus.

Tijdens een videoconferentie heeft Tim Stuart van Microsoft meer toelichting gegeven over de recente overname van Bethesda. Stuart benadrukt dat toekomstige games van Bethesda nog steeds naar andere platformen zoals de PlayStation 5 en Switch komen. Wel zullen de games 'het eerst of het best' te spelen zijn op de platformen van Microsoft.

Stuart verwijst ook naar Game Pass en de belangrijke rol die Bethesda zal spelen om dat abonnement verder te promoten. Het is dus mogelijk dat Bethesda-games eerst naar dat abonnement voor pc en Xbox komen, en pas later naar andere consoles.

Stuart benadrukt ook dat Microsoft in de toekomst nog meer overnames wil doen. "We blijven de sector in de gaten houden en blijven op zoek naar partners die ons kunnen helpen om meer AAA-games naar Game Pass te brengen", aldus Stuart. In 2018 kocht Microsoft om die reden ook al Inxile Entertainment en Obsidian Entertainment.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties