Skip to main content

Microsoft test nieuwe toevoegingen aan Xbox hoofdmenu

Enkel voor insiders.

Microsoft meldt dat Xbox Insiders vanaf deze week opnieuw met het hoofdmenu van de Xbox One en Xbox Series X/S kunnen experimenteren. In deze testronde kun je met verschillende layouts en groepen spelen.

Microsoft wil graag weten wat jouw favoriete layout van deze ronde is. Het is nu ook mogelijk om verschillende "topgroepen" aan het hoofdmenu toe te voegen door op de Xbox-knop te drukken, naar "mijn games en apps" te gaan, daar "een nieuwe groep maken" te kiezen, je groep een naam te geven en op "toevoegen" te klikken.

Als Xbox Insider kun je vanaf deze week ook maximaal 10 games aan je dashboard toevoegen zodat je sneller kunt spelen. Daarnaast zorgt de nieuwe "Watch & Listen" spotlight voor snellere toegang tot je media en ga je via knoppen naast je entertainment-apps sneller naar gerelateerde collecties in de store.

Als laatste wordt de lijst met Xbox Game Pass-games op basis van jouw voorkeuren gekozen door een algoritme.

Eerder onthulde Microsoft ook de gratis Xbox Games with Gold voor november, de Xbox Game Pass games van november en weet je nu ook welke Xbox-titels er genomineerd zijn voor The Game Awards 2022.

Read this next