Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft pakt d-pad van controller aan

Aanpassingen vierpuntstoets op komst?

Waar is de tijd naartoe waarin we onze games enkel en alleen met de vierpuntstoets konden besturen? Geen gedoe met twee pookjes, maar rechttoe rechtaan vier - en in het beste geval acht - mogelijke richtingen waarnaar we ons personage konden laten lopen en richten. Het lijkt een antieke gedachte, maar heel wat gamers - en dan vooral de fans van vechtspellen - zweren bij het gebruik van de zogenaamde pijltjestoetsen. Blijkbaar heeft ook Microsoft die schreeuw ontvangen en hebben ze plannen om de d-pad van de Xbox controller te herzien.

Momenteel is de vierpuntstoets van Microsofts controller namelijk niet veel soeps. Een besturing die grotendeels afhangt van het bewuste stukje plastiek is niet accuraat genoeg en je vinger heeft al snel de neiging om van de d-pad af te glijden. Microsoft zou dit euvel uit de wereld willen helpen door de pijltjestoets lichtjes omhoog te brengen, samen met nog enkele andere aanpassingen.

De controllers met de vernieuwde d-pad zouden volgens de geruchten rond de kerstperiode in de winkelrekken te vinden moeten zijn. Samen de aankondiging dat Microsoft de geluidskwaliteit van de X360-headsets zou verbeteren lijkt het alsof het bedrijf wel degelijk oor heeft voor de klachten van haar gebruikers, en zo zien we het graag!

Getagged als

Reacties