Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft over mogelijkheden Natal

"Nieuwe technologie stopt niet bij games."

We hebben al heel wat nieuws geplaatst over Natal, de aankomende motion technologie van Microsoft voor de Xbox 360. Zo zou het ding tussen de 45 en 75 euro gaan kosten, nomineerde het gerespecteerde magazine Time de camera in hun "50 Best Innovations of 2009" lijstje en werken er heel wat bekende ontwikkelaars aan spellen voor het ding. Vandaag haalt ook Microsoft hun Project Natal weer boven en bespreken ze de mogelijkheden.

Tijdens de Streaming Media West show in Amerika liet Microsoft het volgende weten: "I geloof dat Natal de grootste sprong binnen de gehele TV-ervaring is sinds de introductie van de afstandsbediening. Met een kleine beweging van mijn hand kan ik van zender wisselen, terwijl ik mijn stem kan gebruiken om een film te activeren."

Volgens Marc Whitten, de general manager van Xbox Live, gaat het allemaal nog verder dan dat. "Natal kan gebruikt worden om televisie interactiever te maken. Zo zou gelach als input herkent kunnen worden. Het antwoord roepen tijdens het kijken van een quiz kan ook gebruikt worden als data. Zelfs de hoeveelheid mensen dat er in de kamer zit kan gemeten worden," vertelde een enthousiaste Whitten.

Of al deze 'inputs' daadwerkelijk geïntroduceerd zullen worden binnen de TV-ervaring blijft nog de vraag, maar Microsoft wil duidelijk onderstrepen dat hun Natal-technologie lekker flexibel is voor allerlei toepassingen.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen