Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft organiseert volgende week evenement over 'de toekomst van Xbox'

Xbox Series Ex.

Image credit: Microsoft/Sony

Phil Spencer van Microsoft meldt dat het bedrijf volgende week een persmoment over 'diens visie voor de toekomst van Xbox' organiseert. Die aankondiging volgt enkele uren na de geruchten dat Starfield en Indiana Jones naar de PS5 komen.

Later op de dag volgde ook een gerucht dat Gears of War naar andere platformen komt, terwijl eerder dit jaar ook over Hi-Fi Rush en Sea of Thieves gelijkaardige geruchten de ronde deden.

Cover image for YouTube videoStarfield Official Gameplay Trailer

Microsoft heeft nog niet gereageerd op al deze geruchten, maar de aankondiging van het persmoment is alvast veelzeggend. Een exact moment is nog niet geweten, maar in de loop van volgende week weten we meer over hoe Microsoft zich in de toekomst wil mengen in de consolestrijd.

Zo denken sommige analisten dat Microsoft zich enkel nog op Game Pass als abonnementsdienst wil focussen, inclusief de nodige exclusieve games. Mogelijk is de Xbox Series X dus meteen ook de laatste Xbox-console.

Voorlopig blijft het echter bij speculeren. Volgende week weten we ongetwijfeld meer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties