Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onthult logo Xbox Series X

X staat nog steeds centraal.

We wisten inmiddels al hoe de Xbox Series X-console en -controller eruitzien, maar het logo moest Microsoft ons tot nu toe schuldig blijven. Via een officiële trademark-aanvraag komt daar nu verandering in, want in die aanvraag zien we voor het eerst hoe het logo van de Xbox Series X eruitziet.

Wat meteen opvalt, is dat Microsoft het huidige logo volledig omgooit. De enige constante is dat de X nog steeds centraal staat. Zo zien we in het nieuwe logo het verticaal gedraaide woord 'SERIES' staan en krijgt de X aan weerszijden een inkeping. Verder valt het op dat het logo in het zwart en wit wordt voorgesteld, de traditionele groene kleur lijkt volledig te verdwijnen. Of dat daadwerkelijk ook zo is, verklapt Microsoft nergens in die aanvraag.

Als we het logo vergelijken met dat van de PlayStation 5, dan merken we dat Sony nog steeds tevreden is met het huidige PlayStation 4-logo. Het enige wat daar verandert, is dat de vier plaatsmaakt voor een vijf.

Ben je geïnteresseerd in verdere info over de Xbox Series X-console? Dan is ons Xbox Series X info-artikel iets voor jou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties