Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onthult alle Xbox Series S specificaties

Serieus minder Sterk.

Nadat Microsoft gisteren de Xbox Series S officieel aankondigde, krijgen we nu ook alle specificaties van de variant op de Xbox Series X. Dat gebeurt via een aankondigingstrailer.

In de trailer ontdek je dat de Xbox Series S geen disc drive heeft, hij kan dus enkel digitale games afspelen. Ook is de console 60% kleiner dan de Xbox Series X. Daarnaast beschikt deze kleinere variant over een native resolutie van 1440p en de mogelijkheid om games aan 120 frames per seconde te spelen. De resolutie kun je ook opschalen naar 4K.

Bekijk op YouTube

Verder beschikt de Xbox Series over DirectX raytracing, 4K streaming media playback en een interne SSD van 500GB. Dat is interessant, zeker als je weet dat de Xbox Series X in vergelijking over twee keer zoveel opslagruimte beschikt. Daarnaast zijn ook de specificaties van de CPU, GPU en het RAM-geheugen voor deze variant naar beneden gehaald.

Microsoft laat verder nog weten dat de Xbox Series S op 10 november uitkomt. Game Pass Ultimate-abonnees hebben vanaf die datum meteen ook toegang tot een bibliotheek van meer dan honderd games.

Read this next