Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onthult nieuwe Hololens 2

Met Unreal Engine 4 ondersteuning.

Tijdens een persconferentie in Barcelona heeft Microsoft de nieuwste iteratie van de Hololens aangekondigd. De Hololens 2 is een augmented-reality bril die beelden in de echte wereld projecteert en een signifcante verbetering ten op zichte van zijn voorganger is.

De originele Hololens uit 2016 moest kampen met de technologie destijds. Een van de grootste gebreken was hoe nauw het kijkgebied was van de bril. Zo was maar een klein deel van het scherm daadwerkelijk AR. Het AR-kijkgebied is nu verdubbeld waardoor je minder snel de AR kwijt raakt.

De nieuwe editie van de Hololens is bovendien makkelijker op te zetten. Dat komt doordat Microsoft de vele kabels heeft weggedaan.

Microsoft implementeert ook de Unreal Engine 4 met de Hololens 2. Hoewel dit niet garandeert dat er games met Hololens-ondersteuning komen, betekent het wel dat ontwikkelaars de mogelijkheden hiertoe hebben.

Al deze verbeteringen dragen wel wat kosten met zich mee. Zo kost de Hololens 2 ongeveer 3500 euro. De Hololens 2 komt later dit jaar uit.

Getagged als
Over de auteur

Ramadan Hasani

Contributor

Reacties