Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onhult aanpasbare Xbox controller

handig.

Microsoft heeft een modulaire Xbox One-controller aangekondigd. De controller is in de eerste plaats gericht op gamers met een handicap en is in samenwerking met verschillende hulporganisaties ontwikkeld.

De controller is volledig modulair. Het basismodel bevat een D-pad en twee grote knoppen. Hierop kun je allerhande joysticks, extra knoppen en zelfs pedalen aansluiten. Bovendien is het mogelijk om elke knop te herprogrammeren.

Volgens Microsoft-topman Phil Spencer is de controller gemakkelijk te gebruiken en biedt hij elke gamer de mogelijkheid om games te spelen zoals hij of zij dat wil. Het basismodel van de controller kost 100 dollar en lanceert later dit jaar. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Wij kunnen dit initiatief van Microsoft alleen maar toejuichen en hopen dat andere ontwikkelaars dit voorbeeld volgen. Meer informatie over de controller volgt vermoedelijk op de Microsoft E3 2018 persconferentie.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties