Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onderzoekt tegenvallende prestaties Xbox Series X

Xtra aandacht voor het probleem.

In een interview met The Verge meldt een Microsoft-medewerker dat het bedrijf momenteel onderzoekt waarom sommige third-party games minder goed presteren op de Xbox Series X dan op de PlayStation 5.

Op papier heeft Microsoft de krachtigste van de twee nieuwe consoles, maar dat blijkt voorlopig niet uit de prestaties in bepaalde games. Websites zoals Digital Foundry ontdekten dat games zoals Devil May Cry 5, Assassin's Creed Valhalla en Dirt 5 beter draaien op de PlayStation 5.

Zo kampt Assassin's Creed Valhalla op de Xbox Series X met framerate dips en screen tearing. Dirt 5 ziet er grafisch dan weer een stuk indrukwekkender uit op de PS5.

Mogelijk zijn de tegenvallende prestaties een gevolg van het feit dat veel ontwikkelaars de Xbox Series X pas later konden uitproberen dan de PlayStation 5. Microsoft laat alvast weten dat het 'nauw samenwerkt met alle partners om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en een optimale ervaring te garanderen'.

Daarnaast merkt Microsoft ook op dat dergelijke problemen niet nieuw zijn. Bij de start van een nieuwe consolegeneratie duurt het wel vaker even alvorens ontwikkelaars optimaal gebruik leren maken van de nieuwe hardware.

Iets waar beide bedrijven momenteel mee kampen, is alvast het leveren van voldoende nieuwe consoles. Zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zijn momenteel nergens te vinden. Sony laat alvast weten dat er tegen eind dit jaar meer PlayStation 5-consoles beschikbaar zullen zijn.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties