Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft niet naar Gamescom

Dus geen Halo 4 in Keulen.

Microsoft zal dit jaar niet op de Gamescom in Keulen aanwezig zijn. Het grootste gamesevenement van Europa, dat van 15 tot 19 augustus plaatsvindt, zal het zonder Xbox 360 exclusieve titels moeten stellen. Dat liet Microsoft weten in een statement aan VG247.

Enkele titels die daardoor niet aanwezig zullen zijn, zijn Halo 4, Gears of War: Judgment, Forza: Horizon, Fable: The Journey en Dance Central 3. Andere publishers hebben wel gewoon de mogelijkheid hun 360-titels te tonen. Microsoft is van plan haar eigen games te tonen tijdens andere, kleinere evenementen die meer gericht zijn op eigen specifieke doelgroepen.

Nintendo heeft hetzelfde plan, en liet eerder al weten niet de Gamesom te attenderen. Ook SEGA laat het afweten. Sony zal daarentegen wel gewoon aanwezig zijn. Echt verrassend is dat niet, aangezien deze al jaren als grootste speler op de Gamescom te vinden is, inclusief eigen persconferentie a la E3.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties