Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft maakt grote PC-push

Fable III wordt eerste stap.

De release van Fable III op de PC wordt de eerste stap van Microsoft om PC's (met Windows 7 uiteraard) terug een waardig gamingplatform te maken. Dat vertelt de interne memo van Microsoft's marketingdepartement ons. Deze zelfde memo bracht ons gisteren al het nieuws dat Microsoft Kinect zal bundelen met Xbox360's.

De memo heeft een Q&A-structuur met als doel de marketingmensen het juiste antwoord te laten zeggen wanneer ze lastige vragen van journalisten krijgen. De lastige vraag in kwestie is, en ik parafraseer: "Microsoft heeft al zo vaak gezegd dat ze opnieuw in de PC als gamingplatform gaan investeren maar het heeft nooit veel uitgehaald. Waarom nu wel?"

Het antwoord dat Microsoft PR dan moet geven ontwijkt de kern van de zaak, hemelt Windows 7 op en beschrijft vervolgens hoe Fable III een eerste stap in dit proces zal worden en dat het bedrijf meer bekend zal maken hierover in de loop van de zomer. We zijn benieuwd welk wit konijn Microsoft uit zijn hoge hoed haalt.

Fable III verschijnt 26 oktober voor Xbox360 en PC. Het spel ziet er, eerlijk gezegd, vrij fantastisch uit.

Oordeel zelf.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties