Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft maakt geen winst op de verkoop van consoles

Compenseert dat met games en abonnementen.

Uit de lopende rechtszaak tussen Apple en Epic Games blijven interessante weetjes over de staat van de gamesindustrie naar boven komen. Zo heeft Xbox Vice President Lori Wright in een getuigenis onthuld dat Microsoft nog nooit winst heeft gemaakt met de verkoop van consoles.

Het is al langer een publiek geheim dat zowel Sony als Microsoft hun consoles met verlies verkopen. Het is echter de eerste keer dat een van beide bedrijven dit ook openlijk toegeeft. Beide consolefabrikanten compenseren dat verlies ruimschoots met de verkoop van games en abonnementen zoals Xbox Live Gold en Game Pass.

Nintendo is al jaren de vreemde eend in de bijt en zou de Switch wel met winst verkopen. Volgens analist Daniel Ahmad was ook de PlayStation 4 na verloop van tijd winstgevend, maar is dat voor zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X/S nog lang niet het geval.

Het is niet de eerste keer dat er sappige informatie naar boven komt uit de rechtszaak tussen Apple en Epic Games. Zo blijkt dat Sony in bepaalde omstandigheden een cross-play-vergoeding aan uitgevers. Ook weten we nu dat Fornite op 2 jaar tijd meer dan 9 miljard omzet boekte.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties