Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft kondigt nieuwe externe Xbox Series X/S SSD's aan

512 GB en 2 TB.

Microsoft en de Amerikaans opslagfabrikant Seagate kondigen via Xbox Wire twee nieuwe externe Xbox Series X/S SSD's van 512 GB en 2 TB aan. Beide SSD's komen respectievelijk in november en december uit.

Wie de SSD's aan de achterzijde van de Xbox Series X of S inplugt, kan ze gebruiken om het geheugen van zijn Xbox Series X/S uit te breiden. Het is immers mogelijk om games op deze SSD's te installeren en ze van daar te spelen.

Omdat beide SSD's gebruikmaken van de Xbox Velocity Architecture-technologie, zul je geen prestatieverlies ondervinden, aldus Microsoft. De 512 GB-variant kost 140 dollar, de SSD van 2 TB kost 400 dollar.

Naast Xbox Series X/S-titels is het ook mogelijk om backwards compatible games van de Xbox, Xbox 360 en Xbox One te spelen vanaf dit externe apparaat. Wie die games via die weg speelt, krijgt eveneens toegang tot snellere laadtijden en andere upgrades die horen bij het spelen van games via backwards compatibility.

Dat er binnenkort nieuwe externe SSD's voor Xbox Series X/S van Seagate op de markt komen, was vanaf begin oktober al duidelijk. Toen lekte de Xbox Series X/S 512 GB SSD vroegtijdig via Franse en Amerikaanse winkels.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties