Skip to main content

Microsoft kondigt game streaming dienst Project xCloud aan

Halo op je smartphone?

Microsoft kondigt Project xCloud aan, een streamingdienst die het mogelijk maakt om games met consolekwaliteit op onder andere smartphones te spelen. Het idee is hetzelfde als dat van soortgelijke aanbieders, echter heeft Microsoft een troef achter de hand.

Streamingdiensten moeten rekening houden met zogeheten latency. Simpel gezegd is dat de tijd die het kost om jouw input naar de server te sturen en een output terug te geven. Als de latency hoog is, doet dat afbreuk aan de ervaring. Je bent dus erg afhankelijk van de verbinding.

Bekijk op YouTube

Microsoft wil dat oplossen door gebruik te maken van Azure Cloud technologie. Momenteel wordt de dienst in gesloten kring getest op zowel smartphones als tablets met een 4G-verbinding. Volgend jaar volgt er een open bèta van Project xCloud.

Xbox-topman Phil Spencer benadrukt dat het project niet het einde van consoles betekent. Het bedrijf ziet de dienst als een alternatieve manier om Xbox One-games te spelen, voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent of zelf niet over een console beschikt.

Read this next