Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft Gaming boekte recordomzet in het afgelopen kwartaal

Terwijl er minder hardware is verkocht.

Microsoft heeft zijn kwartaalcijfers voorgesteld aan de investeerders van het bedrijf. Daaruit blijkt dat de Microsoft Gaming-divisie tussen 1 juli en 30 september een recordomzet van 3,9 miljard dollar boekte

Opvallend: de verkoop van hardware zakte in het afgelopen kwartaal met 7%. De recordomzet werd dus vooral geboekt door de verkoop van Game Pass-abonnementen en first-party games. Vorige maand kwam met name Starfield uit. Volgens Microsoft-topman Satyda Nadella zorgde die game zelfs voor het hoogste aantal nieuwe Game Pass-abonnees op één dag tijd.

In totaal steeg de omzet in het afgelopen kwartaal met 13%. Microsoft zal dat extra geld de komende maanden hard nodig hebben, want recent is de overname van Activision Blizzard door Microsoft definitief goedgekeurd en afgerond. Microsoft betaalt voor de overname van populaire games zoals Call of Duty en World of Warcraft maar liefst 68,7 miljard dollar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties