Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft en Activision Blizzard stellen deadline voor overname uit tot oktober

Nog niet alle obstakels zijn van de baan.

De deadline voor de overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt uitgesteld. Dat laten beide bedrijven weten. Tegen 18 oktober zouden alle problemen hopelijk van de baan moeten zijn.

Oorspronkelijk hadden beide bedrijven 19 juli voorgesteld als deadline voor de overname, maar door juridische problemen bleek dat niet haalbaar.

Vooral in het Verenigd Koninkrijk ligt de overheid namelijk dwars uit schrik voor een te grote machtspositie van Microsoft na de overname. Tegen 29 augustus volgt er daarover een nieuwe uitspraak.

De deadline heeft vooral voor Microsoft mogelijk grote gevolgen. Mocht de overname tegen 18 oktober niet rond zijn, moet Microsoft aan Activision Blizzard drie miljard dollar betalen.

Phil Spencer van Microsoft heeft via Twitter al gereageerd op de nieuwe deadline. Hij laat weten "optimistisch te zijn dat alles in orde komt, en kijkt er naar uit om meer games naar spelers wereldwijd te brengen".

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties