Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft DirectStorage ook beschikbaar voor Windows 10

Snellere games.

Microsoft heeft bevestigd dat de nieuwe DirectStorage API ook beschikbaar is voor Windows 10-gebruikers. Eerder was die technologie als een unieke feature voor Windows 11 aangekondigd, maar Microsoft wil er naar eigen zeggen voor zorgen dat "ontwikkelaars zoveel mogelijk gamers kunnen bereiken".

DirectStorage is een nieuwe technologie om data vanop een NVMe SSD uit te lezen. Normaal gezien verloop dit via de CPU, maar DirectStorage laadt daarentegen data rechtstreeks naar je grafische kaart. Daardoor worden laadtijden sterk verminderd.

De Xbox Series X/S maakt momenteel al gebruik van DirectStorage. Daardoor is het onder andere mogelijk om razendsnel games te laden en zelf te wisselen tussen games via Quick Resume. Op de pc zal de technologie beschikbaar zijn vanaf Windows 10 versie 1909.

Windows 11 is vorige maand aangekondigd en komt eind dit jaar uit. Gebruik je vandaag al Windows 10, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een gratis update naar Windows 11 krijgen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties