Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft bevestigt nogmaals: "Call of Duty komt nog vele jaren uit op PlayStation"

Ook na het huidige akkoord.

Volgens The Verge hadden Microsoft en Sony begin dit jaar contact over de aangekondigde overname van Activision Blizzard door Microsoft. Begin dit jaar liet Xbox-baas Phil Spencer in een brief aan PlayStation-topman Jim Ryan weten dat de overname alvast voor de Call of Duty-reeks weinig zou veranderen.

In de brief verkondigde Spencer dat Call of Duty nog vele jaren naar de PlayStation zou komen, ook nadat de contracten die momenteel lopen zijn afgerond. In een verklaring bij The Verge verduidelijkt Spencer dat dat aanbod 'veel verder gaat dan de normale akkoorden in de gamingindustrie'.

Cover image for YouTube video

Eerder deze week herhaalde Spencer nogmaals diezelfde boodschap. Toen liet hij via een blogpost weten dat Call of Duty in de toekomst naar Xbox Game Pass komt, maar dat PlayStation-gamers zich geen zorgen hoeven te maken.

Het feit dat Microsoft momenteel sterk de nadruk legt op de blijvende beschikbaarheid van Call of Duty op PlayStation heeft vermoedelijk te maken met een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. Daar wordt momenteel nagegaan of de overname van Activision Blizzard door Microsoft geen gevaren qua monopolievorming inhoudt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties