Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft brengt Xbox One zonder Kinect op de markt

100 dollar goedkoper, Netflix voortaan ook zonder Xbox Live Gold te gebruiken.

Microsoft maakt zojuist bekend dat de Xbox One voortaan ook zonder Kinect-camera wordt geleverd. Deze versie van de spelcomputer is daardoor 100 dollar goedkoper: 399 dollar, dezelfde prijs als de PlayStation 4.

De Xbox One zonder Kinect-camera is vanaf 9 juni verkrijgbaar in de landen waar Microsofts nieuwste console al verkrijgbaar is, waaronder Duitsland.

Daarnaast maakt Microsoft bekend dat verschillende diensten op de Xbox One niet langer een extra Xbox Live Gold-abonnement vereisen. Met name Netflix, Twitch, Internet Explorer, en Skype zijn daardoor ook te gebruiken eens je geen Gold-lid bent.

Het Games with Gold-programma lanceert in juni ook voor de Xbox One. Max: The Curse of Brotherhood en Halo: Spartan Assault zijn de eerste titels die gratis worden aangeboden aan Xbox Live Gold-leden. Op de Xbox 360 zijn die maand op dezelfde manier Dark Souls, Charlie Murder en Super Street Fighter IV: Arcade Edition gratis.

Ook stelt Microsoft Deals with Gold voor, kortingen van 50 tot 75 procent op digitale Xbox 360 en Xbox One-games. In juni staan Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome en 'meer verrassingen' op het programma om als eerste korting te krijgen.

De Xbox One komt in september ook uit in de Benelux. Een precieze datum en prijs zijn nog niet bekend.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties