Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Michel Ancel toont Beyond Good & Evil 2

Kort stukje ingame footage gefilmd.

Ubisoft mag zich dan wel in stilzwijgen hullen als het over Beyond Good & Evil 2 gaat, geestelijke vader van de eerste game Michel Ancel doet dat duidelijk niet. Hij ontkent van tijd tot tijd de geruchten als zou de ontwikkeling op een laag pitje staan en toonde afgelopen week zelfs beelden en concept-art van de game in Montreal.

Dat deed hij op een evenement waar je zonder uitnodiging niet binnenraakte en kon luisteren naar hoe hijzelf en Jordan Mechner, de gelauwerde maker van de originele Prince of Persia en The Sands of Time, het hadden over verhalen in games en hun inspiratiebronnen.

Ancel zelf vertelde hoe het team achter avonturengame Beyond Good & Evil 2 naar India trok (terwijl hij in Montpellier met een ander team Rayman: Origins afwerkte) om er de sfeer op te snuiven in de typisch overbevolkte steden. Hij voegt er meteen aan toe dat het hun bedoeling is grootse en levendige steden naar je huiskamer te brengen die realistisch ogen door een mix van elementen uit het verleden, heden en een zelfverzonnen toekomst. Wat Ancel hiermee precies voor ogen heeft, zagen we enkele jaren geleden al in de gelekte beelden die naar het einde toe van onderstaand filmpje nog een keer getoond worden.

De grafische engine die het team van Ubisoft hiervoor ontwikkelde, zou in staat zijn dit soort volledig vrij te verkennen steden perfect in beeld te brengen. Wat dat betreft zei Ancel enige tijd terug al dat ze met het idee spelen de game pas uit te brengen tijdens de volgende consolecyclus om niet in te moeten boeten wat betreft zijn visie voor de game. Die visie is overigens niet van de minste. Ancel wil een wereld creëeren waar de speler zich net zo verbonden mee voelt als met hetgeen zich afspeelt op het witte doek wanneer hij een film gaat bekijken. Weg met de plastieken gamepersonages en omgevingen, de man wil echte betrokkenheid creëeren.

Meer informatie alsook stilstaande beelden uit het filmpje hieronder, vind je op deze website.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties