Skip to main content

Michel Ancel richt Wild Sheep Studio op

Maar blijft betrokken bij Ubisoft.

Ontwikkelaar Michel Ancel richt een nieuwe studio genaamd Wild Sheep Studio op. Toch blijft hij ook werken bij Ubisoft.

Wild Sheep Studio bevindt zich in Montpellier en bestaat uit 13 leden. De studio kondigt binnenkort zijn eerste game aan. Toch blijft Ancel ook bij Ubisoft betrokken.

"Naast dit nieuwe avontuur, heeft Michel ook de leiding over de creatieve kant van enkele projecten in Ubisoft Montpellier," zo zegt Xavier Poix van Ubisoft. "Daartussen zit ook een extreem ambitieuze game die hem heel nauw aan het hart ligt."

Ubisoft bevestigde daarna uitdrukkelijk dat Ancel bezig is met een sequel op Beyond Good & Evil, de avonturengame uit 2003 waar Ancel de creatieve leiding over had.

"Het is nog te vroeg om details te geven over de opvolger, maar we kunnen zeggen dat Michel en Ubioft Montpellier iets ontwikkelen dat verder gaat dan de grenzen van gewone sequels en dat de game next-gen technologie gebruikt om een verrassend, innovatief en uitmuntend resultaat te bereiken," zo verklaart Ubisoft.

De sequel op Beyond Good & Evil is al lang het onderwerp van vele geruchten. In 2008 lekte een teaser trailer van de game, maar sindsdien werd er niks meer over gehoord.

Bekijk op YouTube

Read this next