Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MGS: Peace Walker was bijna MGS5

Kojima: "Dit is eigenlijk het vijfde deel."

Volgens redacteur Maarten is Metal Gear Solid: Peace Walker een game om naar uit te kijken. Die conclusie trekt hij in zijn preview rond het spel, maar ook Hideo Kojima himself heeft blijkbaar hoge verwachtingen omtrent de exclusieve PSP-game.

In een interview met U.K. PlayStation Magazine geeft de man aan dat "door het game design, het verhaal, het budget en het aantal mensen dat aan Peace Walker werkt de game alle tekenen van een big budget project in huis heeft." Kojima ziet zelfs zoveel potentieel in de nieuwe Metal Gear Solid dat hij laat weten dat het niet veel scheelde of de game had gewoon de titel 'Metal Gear Solid 5' met zich meegekregen.

"Peace Walker is, in tegenstelling tot Metal Gear Acid en Portable Ops, geen spin-off van de reeks. Ik kan de game echter niet deel vijf noemen doordat het uitkomt voor de PSP," aldus Kojima. In tegenstelling tot wat de geestelijke vader van Snake ons in het verleden deed geloven is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de game. "Het is vreemd, maar de meeste ideeën rond Peace Walker komen van mezelf. De co-op ring, de 'love box'...de concepten en namen heb ik allemaal zelf bedacht."

Toen Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots verscheen beloofde Kojima nog dat het de laatste MGS-game was waaraan hij zou meewerken. Blijkbaar zijn de avonturen van Snake een verslaving geworden voor de arme man.

We kunnen met Metal Gear Solid: Peace Walker aan de slag gaan vanaf 27 mei.

Reacties