Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metroid: Other M deze zomer nog

In Japan.

We wisten al even dat Metroid: Other M dit jaar in Japan zou verschijnen maar nu heeft Nintendo ook het seizoen waar de game in zal verschijnen vastgelegd. De Japanners zullen deze zomer al met Samus aan de slag kunnen.

Metroid: Other M wordt ontwikkeld door Team Metroid, een samengesteld team van Nintendo- en Tecmo-werknemers. De regisseur van de games als Metroid, Super Metroid en Metroid Fusion heeft de leiding over het developmentteam.

Met Metroid: Other M slaat Nintendo, alweer, een radicaal nieuwe richting in voor de franchise. De vorige games, de Metroid Prime-trilogie, waren 3D first person adventures terwijl Metroid: Other M een mix lijkt te zijn tussen de klassieke 2D-speelstijl van oude Metroid-games met een aantal veranderingen naar een eerstepersoonsperspectief als de situatie het vraagt. Ook wijst de aanwezigheid van FMV's, gemaakt door Tecmo, naar een grotere nadruk op verhaal.

Wanneer de game hier verschijnt is nog niet bekend maar een release in het najaar is nu niet onmogelijk.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties