Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metroid is mogelijke inspiratiebron voor ReCore

The Legend of Zelda ook genoemd.

Metroid en The Legend of Zelda vormen een mogelijke inspiratiebron voor de creatie van ReCore. Dat laat Mark Pacini van Armature Studio in een interview met The Verge weten.

De studio werkt bij de ontwikkeling met ontwikkelaar Comcept Inc. van Mega Man-bedenker Keiji Inafune. Pacini vertelt in het interview onder andere over de reden waarom hij en Inafune aan ReCore werken. "ReCore is in essentie een game die naar een ander gametijdperk teruggrijpt. Games die ik en Inafune-san vroeger hebben gespeeld en die nu niet echt meer worden gemaakt", vertelt Pacini in het interview.

Pacini laat verder weten dat hij sceptisch was toen Microsoft hem voor een samenwerking benaderde. Hij noemt de tegenvallende onthulling van de Xbox One als een van de redenen. De medeoprichter had ook zijn bedenkingen over het feit dat er een grote uitgever mee ging kijken.

Hij is er echter van overtuigd dat Microsoft het beste voor ReCore wil. Pacini: "We hebben het gevoel dat we genoeg ruimte krijgen. We kunnen ons concentreren op de ontwikkeling van een hele goede game, met onderdelen die wij erbij vinden passen."

ReCore staat gepland voor de lente van 2016 en komt exclusief naar de Xbox One.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

ReCore

Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties