Skip to main content

Metroid is mogelijke inspiratiebron voor ReCore

The Legend of Zelda ook genoemd.

Metroid en The Legend of Zelda vormen een mogelijke inspiratiebron voor de creatie van ReCore. Dat laat Mark Pacini van Armature Studio in een interview met The Verge weten.

De studio werkt bij de ontwikkeling met ontwikkelaar Comcept Inc. van Mega Man-bedenker Keiji Inafune. Pacini vertelt in het interview onder andere over de reden waarom hij en Inafune aan ReCore werken. "ReCore is in essentie een game die naar een ander gametijdperk teruggrijpt. Games die ik en Inafune-san vroeger hebben gespeeld en die nu niet echt meer worden gemaakt", vertelt Pacini in het interview.

Pacini laat verder weten dat hij sceptisch was toen Microsoft hem voor een samenwerking benaderde. Hij noemt de tegenvallende onthulling van de Xbox One als een van de redenen. De medeoprichter had ook zijn bedenkingen over het feit dat er een grote uitgever mee ging kijken.

Hij is er echter van overtuigd dat Microsoft het beste voor ReCore wil. Pacini: "We hebben het gevoel dat we genoeg ruimte krijgen. We kunnen ons concentreren op de ontwikkeling van een hele goede game, met onderdelen die wij erbij vinden passen."

ReCore staat gepland voor de lente van 2016 en komt exclusief naar de Xbox One.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next