Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metro-ontwikkelaar 4A Games gekocht door moederbedrijf van Deep Silver

Kostprijs: 80 miljoen dollar.

Embracer Group, het moederbedrijf van Deep Silver, heeft Metro-ontwikkelaar 4A Games gekocht voor 80 miljoen dollar (ongeveer 68 miljoen euro). 4A Games maakt vanaf nu deel uit van de eerder gekochte ontwikkelaar Saber Interactive.

Ontwikkelaar 4A games telt ongeveer 150 werknemers die werkzaam zijn in de twee studio's in Malta en Oekraïne. Embracer Group heeft ook de rechten van de Metro-franchise en de 4A Engine overgekocht.

De volgende Metro-game focust zich volgens 4A Games-topman Dean Sharpe 'op het bouwen van een multiplayerervaring voor de fanbase'. Sharpe laat verder weten dat de ontwikkelaar in de toekomst ook andere AAA-games zal maken.

Dat Embracer Group het bedrijf koopt, is geen verrassing. Dochterbedrijf en uitgever Deep Silver werkt al langer nauw samen met 4A Games. Het bedrijf kocht de laatste tijd ook nog eens zeven andere ontwikkelaars, waaronder Insurgency-ontwikkelaar New World Interactive, en heeft daarmee nu maar liefst 170 gamereeksen in handen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties