Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metro Exodus heeft geen volledige open wereld

... en laat de metro grotendeels achterwege.

Metro Exodus heeft geen volledig open wereld, en speelt zich grotendeels bovengronds af. Dat raakt bekend na een feature over de game in Game Informer.

Ontwikkelaar 4A Games benadrukt dat de omgevingen in Metro Exodus vele malen groter zijn dan in Metro 2033 en Metro Last Light, maar dat deze daarom niet volledig open zijn.

Metro Exodus blijft gebruikmaken van levels, en aan het einde van elk level keer je terug naar de Aurora. Deze trein dient als hub en reist tussen de omgevingen. Eenmaal je een level voltooit, kun je niet terugkeren.

Door de omvang van de omgevingen kun je je nu verplaatsen met voertuigen. Ook bevat elke omgeving verschillende facties, wiens gedrag tegenover jou wordt bepaald door keuzes die je maakt in het verhaal.

Waar Metro 2033 en Metro Last Light zich vooral ondergronds in het metrostelsel van Moskou afspelen, kiest Metro Exodus bovendien vooral voor omgevingen op het oppervlak. Het is nog niet duidelijk of het nog steeds nodig is om een gasmasker te gebruiken.

Als laatste verandering maak je niet langer gebruik van kogels om in winkels te betalen. Er ligt een nadruk op craften, en het onderhouden van je wapens.

De eerste Metro Exodus gameplay bekijk je hier nog eens. Vergeet ook niet om de Metro Exodus release bij ons te vinden.

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen