Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metro Exodus Enhanced Edition belooft 4K 60fps ray tracing op Xbox Series X en PS5

Afzonderlijk 'PC Enhanced Edition' aangekondigd

Metro Exodus Enhanced Edition is officieel aangekondigd door ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver.

De ontwikkelaar kondigde al in november 2020 aan dat Metro Exodus een update zou krijgen en geeft daar nu dus meer details over.

Nu de Xbox Series X, PlayStation 5 en nieuwe generatie grafische kaarten voor pc beschikbaar zijn (in theorie toch) ziet de ontwikkelaar naar eigen zeggen de kans om hun zelfgemaakte 4A Engine een grondige update te geven en volledige ray tracing mogelijk te maken.

De engine heeft daardoor nu een volledig nieuwe Fully Ray Traced Lighting Pipeline waardoor niet enkel belichting, maar ook algemene visuele details en performance verbeterd wordt.

Op de Xbox Series X en PlayStation 5 belooft 4A Games dat de game nu aan een resolutie van 4K en een framerate van 60 frames per seconde draait. De Ray Traced Global Illumination (RTGI) en Ray Traced Emissive Lighting technieken die in de The Two Colonels DLC werden geïntroduceerd, zijn nu beschikbaar voor alle content.

Hoewel de Series S-versie beperkt blijft tot een resolutie van 1080p, moet ook deze speelbaar zijn aan 60fps en ray tracing hebben.

De game krijgt bovendien kortere laadtijden, 4K texture packs en features specifiek voor de platformen. Xbox krijgt bijvoorbeeld spatial audio, terwijl de PS5-versie ondersteuning krijgt voor de haptic feedback van de DualSense controller.

Er komen ook 'quality-of-life' verbeteringen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om je 'field of view' aan te passen.

Deze update voor de consoles verschijnt later dit jaar en is gratis voor iedereen die de game bezit. Op Xbox wordt Smart Delivery ondersteund.

De pc-versie wordt gezien als een aparte versie en krijgt de naam 'Metro Exodus PC Enhanced Edition'. Deze maakt naar eigen zeggen volop gebruik van de mogelijkheden die de nieuwe grafische kaarten van Nvidia en AMD bieden.

Advanced Ray Traced Reflections en ondersteuning voor DLSS 2.0 voor Nvidia kaarten wordt daardoor beschikbaar, wat tot betere framerates en scherpere details moet leiden. which offers sharper image details and increased framerates and display resolutions.

Je moet op z'n minst over een GPU beschikken die ray tracing ondersteunt om deze enhanced edition te spelen en het wordt beschikbaar als een losstaand product. Bestaande eigenaars van de game krijgen het echter als een gratis bonus, als je de game op Epic Games Store, Steam, of GOG bezit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Metro Exodus

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties