Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain releasedatum bekend

1 september komt Kojima's laatste deel uit.

De releasedatum van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is uitgelekt. De game van ontwikkelaar Hideo Kojima komt op 1 september wereldwijd uit.

Dit blijkt uit een aantal video-interviews die op de server van gameswebsite IGN zijn gevonden door een NeoGAF-gebruiker. De site zou morgen een grote aankondiging publiceren betreft het vijfde deel in de Metal Gear Solid-reeks. Dit moest volgens speculaties ook de releasedatum onthullen.

In de video-interviews vertelt Kojima tevens dat The Phantom Pain zijn laatste Metal Gear Solid-game is. "Ik zeg altijd dat elke game mijn laatste Metal Gear is, maar de games in de serie die ik persoonlijk heb geproduceerd - Metal Gear, Metal Gear 2, Metal Gear Solid 1, 2, 3, 4 en Peace Walker - en nu Metal Gear Solid 5 zijn nu één grote Metal Gear saga", legt Kojima uit.

"Met Metal Gear Solid 5, concludeer ik eindelijk de saga. In dat opzicht is dit de laatste Metal Gear Solid. Voor mij, is dit de laatste Metal Gear", vertelt Kojima.

Uitgever Konami heeft nog niet gereageerd op het lek. De grote officiële onthulling vindt morgenmiddag op IGN plaats.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties