Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes lanceert in lenteperiode 2014

Als proloog op The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes staat in de planning voor een release in de lenteperiode van 2014. Dat maakt uitgever Konami bekend. De game dient als proloog op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, die vooralsnog zonder releasedatum is.

In Ground Zeroes onderneem je een reddingsoperatie rond een Cubaanse gevangenis. De gebeurtenissen die hier plaatsvinden zijn een opmaat naar de plot van The Phantom Pain. Metal Gear-bedenker Hideo Kojima hoopt je zo te laten wennen aan de gameplay, waarin een open wereld centraal staat. Dag- en nacht hebben invloed op het verloop van de missie, alsook het weer.

De game is in ontwikkeling voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De fysieke versie van de PlayStation 3 en Xbox 360-variant kost 29,99 euro, terwijl de downloadbare versie op beide systemen 19,99 euro kost. Voor de PlayStation 4 en de Xbox One is enkel een digitale versie aangekondigd voor 29,99 euro.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties