Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid: The Board Game onthuld

Dobbelsnake.

IDW Games brengt samen met Konami in 2019 Metal Gear Solid: The Board Game uit. Het bordspel is gebaseerd op de eerste Metal Gear Solid-game, die in 1998 op de eerste PlayStation-console uitkwam.

Het gezelschapsspel is met maximaal vier man te doorlopen en potjes duren ongeveer een uur. Het is de bedoeling om samen missies uit te spelen terwijl de vijand op je jaagt, mogelijk gemaakt door een 'dynamisch AI-systeem'. Daardoor verloopt ook iedere sessie verschillend.

In de doos vind je onder andere pionnen terug in de vorm van bekende personages als Solid Snake, Meryl Silverburgh, Dr. Hal Emmerich (Otacon) en Gray Fox ( Cyborg Ninja). Bedoeling is dat het spel voor het eerst gespeeld kan worden tijdens de E3, die in juni gaat plaatsvinden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties