Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

[Update] Metal Gear Solid film en social game in ontwikkeling, Metal Gear Solid: Ground Zeroes aangekondigd

Nieuws vanuit Japan, vers van de pers.

Er is een Metal Gear Solid film in de maak. Dit maakte Hideo Kojima bekend tijdens zijn introductiespeech voor het evenement dat het 25-jarig bestaan van de franchise viert. Producer Avi Arad is bij de film betrokken. Eerder was hij producer voor onder meer Iron Man, The Incredible Hulk en The Amazing Spider-Man.

Arad noemde Metal Gear Solid de 'eerste interactieve film' en stelde fans gerust door te zweren trouw te blijven aan de thema's uit de games. Daarnaast noemde hij videogames de 'comic books van deze tijd.' Er zijn nog geen acteurs bekend, hoewel Kojima wel enkele van zijn favorieten opnoemde: Hugh Jackman, Matt Damon en Ben Affleck. Ook noemde hij Christopher Nolan als favoriete regisseur.

Naast deze film is er ook een nieuwe game in ontwikkeling voor mobiele telefoons en browsers. De game heet Metal Gear: Social Ops en lijkt geïnspireerd te zijn door Metal Gear Solid: Peace Walker. De social game zal dit jaar nog in Japan uitkomen.

Verwacht overigens de komende tijd meer updates rondom de Metal Gear franchise. Het evenement is nog niet afgelopen en Hideo Kojima heeft nog een verrassing beloofd die 'de industrie door elkaar zal schudden.'

[Update] Hideo Kojima heeft Metal Gear Solid: Ground Zeroes bekend gemaakt. Informatie is nog heel schaars, maar op het evenement zouden al gameplaybeelden te zien zijn. Het zou gaan om een open world Metal Gear game die draait op de nieuwe Fox Engine. "Snake crawled, avoiding searchlights, killed guard, rode jeep, called in helicopter for evac," zo vertelt iemand op Twitter. "Sounds like Metal Gear, but the scale and atmosphere... Wow." Hopelijk zien we snel een eerste trailer tegemoet.

Een eerste afbeelding is al wel online opgedoken en toont het personage Big Boss (zie de ooglap) in de striemende regen.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties