Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid fan-remake Shadow Moses in ontwikkeling

Maar voor hoe lang nog?

Metal Gear-fan Airam Hernandez werkt met een eigen team aan een remake van de eerste Metal Gear Solid. Deze draagt de naam Shadow Moses en wordt gebouwd in Unreal Engine 4.

Er wordt sinds oktober 2015 aan de remake gewerkt. Nu is er een trailer uitgebracht waar voor het eerst gameplay in te zien is. Onder meer de hangaar uit het begin van de game en het kantoor waarin je tegen Psycho Mantis vecht, komen daarin voorbij.

Hernandez zegt daarbij dat hij wel toezegging nodig heeft van Konami, die de rechten van Metal Gear Solid in handen geeft. Door Shadow Moses nu al te onthullen, hoopt de ontwikkelaar dat de uitgever tijdig aangeeft of het project doorgezet mag worden.

"Deze aanpak lijkt ons beter dan dat we jarenlang aan de game werken, om er daarna pas de stekker uit te moeten trekken," aldus Hernandez. Wanneer Shadow Moses moet lanceren, is niet bekend.


Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties