Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid 5 heeft last van een corrupte savedata bug

Update: Meer manieren om de bug te omzeilen.

UPDATE: Het is onder bepaalde omstandigheden alsnog mogelijk Quiet mee te nemen op missies 29 en 42. Dit maakt Konami bekend via een bericht in de game. Wanneer je gedurende de betreffende missies gebruik maakt van het Butterfly embleem of voorkomt dat Quiets band met Snake maximaal wordt, omzeil je de bug. Konami werkt nog altijd aan een patch.

ORIGINEEL: Konami waarschuwt de Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain-spelers dat de game last heeft van een bug die de savedata onbruikbaar maakt. Er is echter wel een manier om dit probleem te voorkomen.

Het probleem komt enkel voor bij twee specifieke missies. Bij missie 29 en 42 is het beter om je Buddy Quiet niet mee te nemen. Dit geldt voor alle versies van de game zowel pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Konami biedt zijn verontschuldingen aan in een blogpost van de ontwikkelaar. Daarnaast is de ontwikkelaar volop aan het werk om een patch uit te brengen die het probleem volledig moet oplossen. Voor wat extra hulp met de rest van de game kun je tevens onze MGS5 walktrough doornemen.


Nog wat tijd om te doden? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Kurt Brunenberg avatar

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Reacties