Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metal Gear Solid 5 bevestigd

Hideo Kojima nog niet klaar met Snake.

Hideo Kojima, de man achter de Metal Gear-reeks bevestigde in een interview met het blad IG dat er momenteel gewerkt wordt aan Metal Gear Solid 5.

De game zal lopen op de Fox engine die door Kojima's studio werd ontwikkeld. Eerder zagen we al vreemde, maar mooie taferelen in een showcase van deze game-motor. Echte gameplay hebben we echter nog niet kunnen zien.

Kojima werd voor de volgende Metal Gear Solid vooral beïnvloed door Deus Ex: Human Revolution, die eind vorig jaar uitkwam. Zo zal je naast infiltreren en bespioneren ook sociale interactie kunnen voeren in de volgende Metal Gear Solid. Iemand overhalen om je de sleutels of keycode tot een kluis te overhandigen door middel van een vlotte tong wordt dus een nieuwe mogelijkheid.

Er waren eerst plannen om Snake te doden tegen het einde van Guns of the Patriots, maar uiteindelijk besloot men om het verhaal rond de spion toch nog verder te zetten. Wanneer en op welke consoles we dat verhaal verder zullen mogen zetten is nog niet bekend, maar wij vermoeden dat dat niet meer op deze generatie consoles zal zijn.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties