Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metacritic kiest PS3 als console van 2009

Kwalitatief het beste platform.

Hoe je het ook bekijkt, wanneer gamesites reviews aanbieden is voor de bezoekers vooral het cijfer dat aan de tekst verbonden is belangrijk. Sites als Metacritic verzamelen al deze scores en plaatsen deze gezamenlijk online zodat de consument een duidelijk overzicht krijgt. Gezien dit orgaan toegang heeft tot zoveel verschillende meningen is het best interessant wanneer ze uitmaken welke console het nu eigenlijk het beste heeft gedaan het voorbije jaar.

Zo is volgens Metacritic de PlayStation 3 de dominante console op alle vlak. Om het hun woorden te zeggen: "Sony's PlayStation 3 is in de onze Game Platform Power Ranking over de eens dominante positie van de Xbox 360 gesprongen. De X360 mag dan wel het grootste aantal titels aan boord hebben met een hoge score (88 spellen kregen een gemiddelde score van 75 procent en hoger), en voor de Wii verschenen het meeste titels (maar liefst 362, bijna elke dag eentje), op de PS3 zijn de over het algemeen de meest kwalitatieve games terug te vinden."

Het spel dat dit jaar met de hoogste score op Metacritic ging lopen is overigens Uncharted 2: Among Thieves, een exclusief spel voor de PlayStation 3. In onze review delen wij die mening. Voor meer informatie over de Game Platform Power Ranking kun je hier terecht.

Getagged als

Reacties