Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metacritic vertraagt user reviews met 36 uur

Maakt een punt.

Metacritic vertraagt de user reviews met 36 uur nadat een game is gelanceerd. Dat maakt de website in een verklaring via Gamespot bekend.

"We hebben onlangs een wachttijd van 36 uur voor alle user reviews in onze games-sectie geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat gamers tijd hebben gehad om de games te spelen, voordat ze hun recensies schrijven," aldus een woordvoerder van Metacritic. "De keuze is gebaseerd op data-gedreven onderzoek en met input van critici en experts uit de industrie."

Volgens Metacritic heeft de keuze niets te maken met alle negativiteit omtrent The Last of Us: Part 2. Die game kreeg tijdens de lancering op de website te maken met review bombing - een praktijk waarbij gebruikers zoveel mogelijk negatieve reviews achterlaten om de gemiddelde user score te verlagen. De user score van The Last of Us: Part 2 staat op het moment van schrijven op 5.5.

De user score van The Last of Us: Part 2 staat op het moment van schrijven op 5.5.

The Last of Us: Part 2 regisseur Neil Druckmann gaf al aan uitgeput te zijn. Volgens hem zijn de vloed aan valse aantijgingen vermoeiend. In onze The Last of Us: Part 2 review lees je waarom de game het fundament van de eerste game verstevigt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties