Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metacritic stopt beoordeling ontwikkelaars

Feature bestond nog maar een week.

Er zullen altijd reviewers zijn die het oneens zijn met elkaar wat een bepaald spel betreft, en daarom is het handig voor de consument om een gemiddelde van alle recensies voorgeschoteld krijgen.

Metacritic is ongetwijfeld de bekendste leverancier daarvan wat ons domein betreft, en vorige week lanceerde de website een nieuwe feauture: ze kleefden een score op individuele ontwikkelaars zoals Hideo Kojima en Peter Molyneux, afhankelijk van de scores op de spellen die ze gemaakt hebben.

Na nogal wat kritiek daaromtrent ontvangen te hebben besloot de site de nieuwe feature alweer offline te halen. Marc Doyle, redacteur games, verklaart:

"Hoewel onze credits database (die wordt geleverd door onze zustersite GameFAQs) aan het groeien is, zoals onze gebruikersfeedback heeft aangetoond, is het een 'work in progress' en nog niet omvangrijk genoeg om op een accurate manier een carrièrescore voor individuen te verschaffen."

De man nodigt iedereen uit om z'n steentje bij te dragen aan de credits database, waarna de feature misschien wel weer zal opduiken. Maar is het überhaupt wel gewenst?

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen