Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Met PrioVR bestuur je een game met je hele lichaam

Is de ultieme vorm van virtual reality gearriveerd?

Yei Technology werkt aan een stuk hardware dat op de volgende grote stap in Virtual Reality lijkt. De PrioVR laat je toe om een spel te besturen met je hele lichaam.

Dankzij de technologie die door middel van een harnas sensors over je hele lichaam plaatst, kan een spel perfect de positie van je ledematen en hoofd bepalen. Dat het hele systeem ook echt werkt, toont Yei in onderstaand filmpje dat werd opgenomen in de Unreal Development Kit.

Het project zit nog in een erg vroeg stadium en de ontwikkelaar zoekt nog fondsen. Daarom trokken ze naar Kickstarter om 225.000 dollar te verzamelen. Momenteel hebben ze al meer dan 40.000 dollar geïnd.

Eens het product van start gaat, maakt men twee soorten PrioVR pakken. De LITE editie kost 450 dollar en bevat 11 sensoren. Voor de PRO-editie betaal je 650 dollar, maar met de 17 sensoren zou je een betere spelervaring moeten krijgen. Beide pakken zijn ook uitgerust met een magnetometer, een gyroscoop en een accelerometer om de nodige data door te spelen naar de game.

De ontwikkelaar zegt dat zijn uitvinding tot 8 keer sneller is dan Microsoft's Kinect en de PlayStation Eye.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties