Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Met 600 spelers samen spelen in Just Cause 2

Zeshonderd keer meer chaos dan normaal.

Just Cause 2 is een zeer leuk spel. Het geeft je een gigantische open wereld met zeer veel variatie (gaande van jungles tot dichtbevolkte steden) en een boel mogelijkheden om alles en iedereen in die wereld om zeep te helpen. Allerlei soorten vuurwapens, van het kleinste pistool tot de grootste raketspuwer, een ton aan explosieven en natuurlijk de iconische grijphaak waarmee je vanuit de lucht of vanop de grond andere voertuigen kan inpalmen helpen je hier een handje bij. Maar wanneer je uiteindelijk de verhaallijn hebt afgerond, alles wat rechtstaat hebt opgeblazen en alle geheimen hebt gevonden, moest het spel weer het doosje in. Er zat namelijk geen multiplayermodus op. Tot nu.

De jongens achter het JC2-MP-project vonden dat het stilletjes aan tijd werd dat we de gigantische wereld van Just Cause 2 met onze vrienden (en ook een hele boel wildvreemden) konden verkennen. En zo geschiedde de ontwikkeling van de Just Cause 2 multiplayer mod. Zoals de naam al doet vermoeden, voegt deze mod een multiplayermodus toe aan het spel. Geen objectieven, scores of matchen met een bepaalde tijdslimiet. Neen, bij deze mod is het gewoon de bedoeling om door de spelwereld te reizen en wat keet te trappen met enkele andere spelers. Nu ja, enkele...

De mod biedt plaats aan maximaal 600 spelers in een match. Zeshonderd. Normaal veel te veel voor een gemiddelde map van een gemiddeld spel, maar door de omvang van de wereld van Just Cause 2 komt dat wel in orde. Wie zelf zo'n monstersessie wil binnenspringen zal nog even geduld moeten hebben, want de mod zit nog in de betafase. Op de officiële site kan je je wel voor de betatests inschrijven en hopen dat ze jouw naam trekken wanneer ze nog een mannetje of 600 nodig hebben. Ben je niet bij die gelukkigen, dan kan je nog steeds naar het verloop van zo'n sessie kijken op onderstaand filmpje.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties